Categorie | Valentijnscadeaus

Bloemen op Valentijnsdag? Rode rozen zeggen iets anders dan gele!

Iedere bloem heeft zijn eigen doel en vertelt zijn eigen verhaal. Zo staat een witte anjer voor ‘herinneren’, appelbloesem voor een belofte, en kun je met iemand met een bosje lavendelbloemen geluk wensen. Veel mensen denken hier niet bij na, en kunnen daardoor een verkeerde boodschap over brengen.

Met rozen, de meest gegeven bloemsoort op Valentijnsdag, is het overigens niet anders. Dat een zwarte of diepdonkerblauwe roos voor de dood staat, en dus wellicht niet zo’n geschikt Valentijnscadeau is, hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar wellicht dat je nog niet bekend bent met één van de andere betekenissen, zodat we je voor een mogelijke fout kunnen behoeden.

1. Rode rozen

Rode rozen staan voor liefde, passie en verlangen. Diepe, warme gevoelens kun je uitten door het geven van een bos rode rozen. Liefst met lange steel, want de lengte van de steel zegt iets over hoe diep de gevoelens bij je zitten. Een grote bos langgesteelde rozen staat dus voor een diepgewortelde liefde.

2. Roze rozen

Vrolijkheid, plezier en waardering, maar ook bewondering zijn emoties die bij een bos roze rozen passen. Met een grote bos roze rozen vertel je iemand dat je hem of haar elegant of stijlvol vind, of dat je deze persoon bewondert.

3. Gele rozen

Een zonnige gele roos staat voor plezier, vrolijkheid, vriendschap of blijdschap. Uitermate geschikt dus bij plezierige gebeurtenissen, zoals een geboorte, bruiloft of verjaardag. Een gele roos is hierdoor minder geschikt voor Valentijnsdag. Afhankelijk van het type relatie dat je hebt uiteraard…

4. Witte rozen

Wit is de kleur van puurheid, kuisheid en onschuldigheid. Met een grote bos witte rozen zeg je niet ‘loop alsjeblieft met mij naar het altaar’, maar ‘loop alsjeblieft naar de pomp’. Wit staat namelijk ook voor een schoon einde of een nieuw begin. Het einde van een leven, of een einde van een relatie kun je dus aanduiden met witte rozen.

5. Gemengde rozen

Een gemengde bos rozen geeft een gemengde boodschap af. Dit is enigszins afhankelijk van de kleurencombinatie, aangezien sommige combinaties wél een verhaal vertellen, maar normaal gesproken staat dit voor ‘Ik weet niet wat ik voor je voel, maar in ieder geval genoeg om je een bos rozen te geven’.

Enkele rozen

De bloemenwereld is erg ingewikkeld. Een enkele roos zegt namelijk iets anders dan een bosje, en opnieuw zit er verschil in de kleuren.

1. Een enkele rode roos: ‘Ik hou van je’

2. Een enkele roze roos: ‘Ik vind je leuk’

3. Een enkele gele roos: ‘Laten we vrienden zijn’

4. Een enkele oranje roos: ‘Ik ben trots op je’

5. Een enkele blauwe roos: ‘Je bent onbereikbaar’

Dus wat wordt het?

Niet geheel zonder reden is de rode roos het meest gegeven bloem ter wereld. Deze staat immers voor warmte een liefde? Geef je geliefde daarom op Valentijnsdag één of meerdere rode rozen!


 
 

6 Reacties to “Bloemen op Valentijnsdag? Rode rozen zeggen iets anders dan gele!”

 1. Leo says:

  Pfff, ingewikkeld hoor. Zeker bedacht door een vrouw, al die dubbele betekenissen…

 2. Wolter says:

  Ik vind ‘m heel leuk!
  Het word dus een rode roos haha 😛

 3. Anemone says:

  Ik vind rose rozen anders ook erg mooi hoor, maar op Valentijnsdag moet het inderdaad rood zijn!

 4. iemand says:

  ik jou mega van hem zekers te wten rooooodd!
  hihi

 5. naomi says:

  Geel staat ook voor haat… dus dit zou ik zeker niet aanraden

 6. René says:

  Ik zou nooit rozen geven aan iemand die ik haat. Da’s zonde van de moeite en geld. Vind de bovengenoemde dan beter :)

Reageer!