Categorie | Valentijnsnieuws

Onderzoek: Valentijnsdag vooral populair onder vrouwen

Uit onderzoek van Valentijnstips.com blijkt dat Valentijnsdag vooral populair is onder vrouwelijke Nederlanders. Ook vinden veel vrouwen (ruim 42%) bijna net zo belangrijk als de eigen verjaardag of huwelijksdag. Mannen zien daarentegen relatief vaak op tegen deze liefdevolle feestdag, waarbij vooral het kopen van het verkeerde cadeau of het in zijn geheel vergeten van de dag zelf gevreesd wordt.

valentijn-procent

Valentijnsdag is vrouwendag

Ruim 75% van de ondervraagde vrouwen vind Valentijnsdag een (overwegend) positieve dag. Bijna 12 procent kijkt echter niet uit naar 14 februari, waarbij de commercie de belangrijkste reden is om Valentijnsdag te boycotten. Opmerkelijk is dat, hoewel 61% van de vrouwen wel eens teleurgesteld is geweest in haar partner tijdens Valentijnsdag, ruim 85% tevreden is over de algemene inzet van de partner op 14 februari. Slechts 6% van de mannen krijgt het stempel ‘ruim onvoldoende Valentijnsinzet’.

Mannen minder dol op Valentijn

Bijna de helft van mannelijk Nederland ziet op tegen Valentijnsdag. Hiervoor zijn de verplichting, de commercie en de noodzakelijke voorbereiding de belangrijkste redenen. Iets meer dan 30% vind Valentijnsdag daarentegen een overwegend positieve dag. Saillant detail is dat bijna 80 procent van de ondervraagde mannen aangeeft dat hij, als de partner aan zou geven Valentijnsdag graag af te willen schaffen, hier geen problemen mee zou hebben. Dit percentage is ruim twee keer zo hoog als bij de ondervraagde vrouwen.

Andere opvallende resultaten:

  • Ruim 40 procent van de ondervraagde mannen gaf aan Valentijnsdag wel eens vergeten te zijn, tegenover 16% van de vrouwen.
  • Drie op de vijf vrouwen is wel eens teleurgesteld geweest door het valentijngeschenk van haar partner. Bij mannen is dit aantal echter nagenoeg gelijk; 55%.
  • 31% van de ondervraagde vrouwen gaf aan ‘niets aan Valentijnsdag te doen’. Bij de mannen was dit echter 44%.
  • Parfum wordt het meest gegeven tijdens Valentijnsdag, gevolgd door bloemen, enkel een kaart, sieraden en kleding.
  • Dertig procent van alle ondervraagden zou Valentijnsdag liever verplaatsten. De maanden juli en augustus zijn hiervoor de populairste opties.
  • Valentijnsdag heeft ook een negatieve zijde; 9% gaf aan depressieve gevoelens te krijgen rond 14 februari.

Het onderzoek werd eind februari (dus vlak na Valentijnsdag) door Valentijnstips.com gehouden onder 782 Nederlandse mannen en vrouwen.


 
 

3 Reacties to “Onderzoek: Valentijnsdag vooral populair onder vrouwen”

Reageer!